Search This Blog

QUICK MEAL FOR OUR LUNCH

Thursday, March 30, 2017

QUICK MEAL FOR OUR LUNCH | Alhamdulillah bersua kita dalam entry ini.. Entry kali ni cerita bab makan. Nampak sedap Creamy Mushroom Chicken Carbonara di bawah ni.. Tengok gambar boleh terliur kannn.  Al-kisah ini cerita minggu lepas bersama #ganglunch makan di Pizza Hut.. Bila sebut tentang lunch, kita perlu makan sesuatu yang simple tapi mengenyangkan sebab kejar masa.. Waktu lunch biasa dari pukul 1 hingga 2 petang, manakala hari Jumaat dari 12.30 tengah hari hingga 2.30 petang..

 

Seperti kebiasaan pada hari Jumaat kami akan memilih untuk makan di fast food restaurant. Jumaat lepas kami ke Pizza Hut sebab terdapat pilihan menu yang banyak bukan setakat pizza.. Tiba-tiba teringin makan deli wings, my all time favorite, yummy! 

Kali ni Pizza Hut menawarkan banyak set promotions.. Apa yang ingin saya kongsikan di sini ialah set lunch Xpress Pizza Hut dengan harga yang berpatutan.. Harga Lunch Xpress sebelum ni belasan ringgit tapi sekarang RM8.90, sangat berbaloi-baloi okay.

 

Banyak variety makanan, boleh tukar topping pizza dan pilih pasta.. Setelah mentelaah menu kami order set Lunch Xpress mengikut citarasa masing-masing. 

Tapi order available dari 11 pagi hingga 2 petang (Isnin - Jumaat) kecuali Cuti Am.

 

Saya pilih set pasta dan add on 4 pieces deli wings.. tak terlintas pula nak makan pizza ketika itu. Menjimatkan.. Order 1 set seorang lebih dari mencukupi malah ada leftovers..


Selepas order makanan, kami ber-wefie sat (mohon jangan kecam) sementara tunggu makanan sampai. Masa ini #ganglunch kekurangan seorang anggota..

 

Tak lama makanan pun sampai.. Sebelum ni service di Pizza Hut outlet AEON Seremban 2 sangat poor disebabkan kekurangan staffs. Alhamdulillah kali ini ada perubahan positif, masa menunggu tak sampai setengah jam seperti kebiasaan.

 

Hurrrmm menyelerakan.. Sedap sangat Cheezy Mushroom Carbonara Chicken yang dipesan, puas hati.. 

Okay setakat ini sahaja entry perkongsian saya supaya sesiapa yang ingin makan di luar boleh berjimat dengan berkunjung ke Pizza Hut..


Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,

You Might Also Like

38 comments

  1. Terliur tengok ..harga memang murah-murah ni

    ReplyDelete
  2. Elsa punya favourite!!! Selalu makan pizza hut memang wajib order nie hakhak. Aishh lapar pulak nie

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/mesej-daripada-google-adsense.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy taste kita serupa Elsa, give me five! 🙋

      Delete
  3. nampak mcm best jerk.. lama dh x p pizza hut lepas ada dominos ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun suka Domino Pizza Lea, kalau makan di Pizza Hut akak akan order menu lain selain pizza.. 😊😋

      Delete
  4. Macam best je kak dan harga dia pun murah! Nak cari pizza la kt sini nanti nak try hehehe thanks kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak2 teringin boleh cuba Cikgu, berbaloi2 sementara promosi masih ada, hihihi 😁

      Delete
  5. Fae suka honey garlic chix pizza nyumnyummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti sedap..
      Next time boleh cuba sebab akak x pernah rasa Fae 😍

      Delete
  6. Nak belanja mak pi la esok, thank you kak LZ bagitau. Dah lama tak pi Pizza tak tau pun... Murah sgt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dipermudahkan rezeki Mai belanja Mak.. Tempoh dari Isnin hgga Jumaat (11pagi hgga 2ptg) tau baru dapat harga Lunch Xpress 😉..

      Delete
  7. Lama dah tak makan Pizza. Selalu order Domino je. Tapi carbonara chicken tu memang nampak menyelerakan. Ada yang tghari ni pergi ke Pizza Hut kang. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. LZ pun akan order Domino's Pizza kalau terasa nak mkn pizza Ana compare to Pizza Hut, Domino's lebih sedap 👍😍

      Delete
    2. blogger Sha pun post entri pasal Pizza Hut ni smlm. Terus teringat entri LZ ni. Dah lah tgk pose tgk pula pasta tu. sedapnya. hehe 😍😍

      Delete
    3. Hehehehe sehati sejiwa kann Ana.. ;-)

      Delete
  8. Boleh tahan terliur la. Ira ni tak boleh kalau yang berkait dengan cheese memang naik hantu hahaha. Entah bila boleh ke pizzahut nak merasa jugak, tunggu awal bulan la gamaknya 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu cheese yer Ira, hehehe 😁
      In shaa Allah ada rezeki nanti boleh rasa makan di Pizza Hut 👍😍😍

      Delete
  9. Replies
    1. Hihihihi kannn DP, sedap 😋😋😍

      Delete
  10. klu ke sini, anak2 dah tau nak order apa..mak apak ni jeling2 je nengok kan..depa lg pndai dari kita..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak sekarang memang bijak Zie, pandai serba serbi.. Lagi satu mudah terpengaruh dgn iklan, hehehe 😊

      Delete
  11. wowww, RM8.90? memang kena pegi ni, dah harga murah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat.. Cepat NA.. Sementara tempoh masih ada 😄

      Delete
    2. xda geng :'( sobsobsob T_T

      Delete
    3. alololo cian.. Kalau dekat LZ boleh teman NA.. ;-)

      Delete
  12. boleh tahan murah harganyaa.spaghetti nmpak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbaloi-baloi Shesyira, memang betul sedap spaghetti dia 😋

      Delete
  13. Eyh dah murah si pizza hut ni ntuk lunch :) Boleh la try nnt msuk keje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah ada rezeki nanti dapatlah Mek rasa 😊😍

      Delete
  14. Bergegar perut saya tengok gambar tu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok gambar bila kenyang pasti kurang menyelerakan, kalau lapar tu jadi bergegar perut, hehehe 😁

      Delete
  15. Sedap pulak nampak. Harga pun berpatutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok Fidah pi lunch di Pizza Hut.. Sedap tau 😋 hehehe

      Delete
  16. Rasa nak g pizza terus masa lunch nti.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah Cik Renex, sementara boleh jimat dan dapat makan sedap..
      Jangan lepaskan peluang ;-)

      Delete
  17. Sep sikit kak! Siqah suka deli wings chicken jugak! 😍 Tak pernah makan lagi chezzy carbonara tu. Mungkin boleh cuba nanti. Nampak sedap. Dan murah! Tapi kena g masa weekday je kan.

    Jumaat ni akak pergi makan kedai fast food mana pulak? 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes jom sip..sip.. Siqah ;-)
      Favorite kita, memang tak pernah miss bila makan di Pizza Hut..
      Yup exactly, weekeday only dari 11 pagi hingga 2 petang kecuali cuti am.

      Jumaat lepas akak makan di Secret Recipe ;-)

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Twitter @ladynredplanner

Sponsor

Labels