Top Menu

My Precious Followers

SALAM PERKENALAN

SALAM PERKENALAN | Alhamdulillah dipertemukan kita dalam entry ini. Sudah hampir 3 bulan saya berblogging di blog ini. Tapi saya hanya kenal pembaca saya melalui nama dan blog mereka. Oleh itu, saya buka entry ini untuk berkenalan dengan pembaca saya merangkap rakan bloggers dengan lebih rapat lagi. Berkenalan di alam maya tak sama dengan berkenalan secara physical appearance. 


Sebelum berkenalan dengan orang, haruslah tuan rumah kenalkan diri dulu. 

Nama pena : I am LZ
Nama panggilan : LZ
Kata ganti diri : Sis / akak / LZ
Umur : 39 tahun
Blogger dari Seremban, Negeri Sembilan

Jadi sudilah rakan bloggers yang ingin beramah mesra untuk tulis di ruangan komen di bawah mengikut format berikut : 

Nama pena : 
Nama panggilan : 
Umur : (optional)
Status : Adik / Kakak / Abang / etc..etc..
Blogger dari (nyatakan daerah & negeri)
Blog url :

Jangan salah faham, STATUS yang saya maksudkan di atas bukan pangkat / jawatan di pejabat atau taraf perkahwinan anda tapi status anda kepada saya. Umur saya 39 tahun, adakah anda lebih muda atau lebih tua dari saya. Itu maksud saya.. Tak perlu nyatakan umur pun okay. 

Tujuan saya bila kenal dengan rapat kita akan lebih mesra dengan panggilan yang disukai. Nak komen pun senang bila ada proper salutation.. Takde lah kes panggil ikut suka hati. Kadangkala hal begini sensitive boleh menyinggung perasaan orang.

Selain itu, saya bercadang untuk adakan satu directory dengan menyenaraikan blog-blog yang menyambut mesra entry ini.

Ini sahaja entry perkenalan saya.. Oleh itu, salam perkenalan dihulurkan..


Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,

64 comments :

  1. Salam Perkenalan sis LZ :)

    Nama pena :Juls Julie
    Nama panggilan : Julie
    Umur : 37
    Status : Adik..panggil jer sis kot,,hehehe lebih mesra gitu
    Blogger dari : asal Sarawak, menetap di Putrajaya
    Blog url :http://julsjulie80.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis Julie 💐..
      Salam perkenalan 😍

      Delete
  2. Salam kenal heheh

    Nama pena : Mellya
    Nama panggilan : Mellya, Amy
    Umur : 24
    Status : Yang Kedua
    Blogger dari Penang
    Blog url : mellyacrayola.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem..Ehem.. 💕
      My pleasure Mellya 😍
      Thanks dear 💐

      Delete
  3. Salam kenal LZ,

    Nama pena : mrs pip
    Nama panggilan : mrs pip
    Umur : hampir sebaya, 38thn
    Status : panggil mrs pip saja
    Blogger dari Membakut, Sabah
    Blog url :www.sukasukasurirumah.blogspot.my

    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Mrs. Pip 💐
      Terima kasih sudi singgah sini 😍

      Delete
  4. Salam kenal sis LZ.. :)


    Nama Pena : Husniey
    Nama Panggilan : Husniey
    Umur : 24 Tahun
    Status : Panggil husniey saja takpe :)
    Blogger dari Kuala Terengganu
    Blog Url : kebaikankeindahan.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Husniey 💐
      Terima kasih sudi menyambut mesra entry ini 😍

      Delete
  5. Salam perkenalan Sis LZ... follower 108
    Semoga perkenalan kita semua berpanjangan....

    Nama pena : Liez
    Nama panggilan : Liez
    Umur : 35
    Status : ala... panggil Liez pun ok...
    Blogger dari Kuala Lumpur
    Blog url : http://deariescouple.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Liez 💐
      Sis akan kunjungbalas ke blog Liez 😍 Thanks dear 💕

      Delete
  6. Salam kenal sis LZ


    Nama Pena : Raihanah
    Nama Panggilan : Anah
    Umur : 38 Tahun
    Status : panggil anah je
    Blogger dari KL
    Blog Url : http://vitamin-cerdik.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Anah 💐
      Terima kasih singgah 😍
      Sis akan menyusul ke blog Anah nanti 💕

      Delete
  7. Nama pena : zulhilmi tempoyak
    Nama panggilan : poyak
    Umur : 20+
    Status : mencari tambahan
    Blogger dari hati.. ;p
    Blog url : www.zulhilmitempoyak.com

    macam isi buku biodata kecik2 dl lak. kahkahkah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uisshh mencari tambahan baq hg

      Delete
    2. Salam kenal poyak!
      Blogger dari Perak kot sbb ada 'tempoyak' di situ, ops! Joking huh.. hehehe

      Oh adik poyak rupanya sebab melalui zaman isi buku biodata.. hihihi 😁

      Delete
    3. Tu lar Ieyla, status poyak tak agak2.

      Jadi x salah kannn Poyak isteri x letak nama suami dalam borang penamaan KWSP hehehehe

      Delete
    4. Hahaha kak LZ. orang kata lelaki hat gurau kasaq macam ni setia orangnya, jenis senyap2 tu yang bahaya. diam2 dah bertambah, heheh.

      Delete
    5. Setuju Mai, lelaki jenis depan isteri pijak semut pun tak mati ni bahaya.. Berdasarkan pembacaan 😊

      Delete
    6. Kau boleh cia cia cia dgn LZ pulak mie 😂

      Delete
  8. Bagus entry LZ ni...
    Nanti Mrs. A nak tumpang stalk ya...

    Baca nama panggilan poyak, ZT tu kelakar bagat seh!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure Mrs. A 😁
      Tu lar menceriakan suasana, hehehe

      Delete

  9. Nama pena : Sis Hawa
    Nama panggilan : Awa
    Umur : 36 tahun
    Status : Adik
    Blogger dari Pantai Timur
    Blog url : http://sishawa.blogspot.my/ & http://rosbirumuda.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Awa 💐

      Terima kasih sudi menyambut mesra entry ini.. Semoga ukhuwah yg dibina berkekalan, in shaa Allah 😍

      Delete
  10. hai kak LZ. salam kenal

    Nama pena : leyla
    Nama panggilan : leyla jugak
    Umur : 23
    Status : Adik laa muda sikit rasa. hehehe
    Blogger dari setiu terengganu, skrg dekat perlis
    Blog url : www.aswaleyla.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Ieyla 💐
      Terima kasih sudi sambut Salam perkenalan dari sis 😍💕

      Delete
  11. Nama pena : Noor Maizan
    Nama panggilan : Mai
    Umur : 24
    Status : Adik
    Blogger dari Kulim, Kedah.
    Blog url :https://missobsesi.blogspot.my/

    hehehe betul tu Kak LZ, kadang2 saya risau tersalah pangkat panggil orang, nanti orang marah. Kecuali beliau sendiri yang start dengan panggilan tu. hehehe. tapi saya tak kisah pun orang nak sebut sis ke mai ke walaupun perbezaan umur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Mai 💐
      Muda belia blogger glamour ni rupanya 💕 😍

      Betul Mai, akak sangat berhati-hati takut salah address boleh jadi selisih faham..

      Delete
    2. Hihi mana ada glamor pun kak LZ, biasa2 saja, follower banyak sebab dah 6 tahun umur blog tu. Mostly follower lama dah tak aktif lagi berblog. Hehehe...

      Delete
  12. Bagusnya LZ buat entri macam ni. Baru Ana tau status dan umur masing2.

    Nama pena : Ana Suhana
    Nama panggilan : Ana
    Umur : 32 😅
    Status : Adik (tp ana pgl LZ dgn LZ je,takpe ke?)
    Blogger dari: Selayang
    Blog url :https://bajetciputselerabesar.blogspot.my ❤❤❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar jelas status rakan bloggers kita kannn Ana 😆
      It's okay dear, panggilan LZ pun boleh 😍 Terasa lebih mesra kannn 💕

      Delete
    2. ana BW blog LZ tetiba ternampak satu komen ana dekat entri awal blog ni. Serius kelakar kot. Kenapa ana bahasa kan diri ana sebagai Kak Ana dekat sana. Perasan senior pula. Malunya =P

      Delete
    3. Itulah beza sebelum dan selepas kita berkenalan Ana..;-)
      Tak yah ler malu, hihihi

      Delete
  13. Salam Kenal sis LZ. Hihi. Dari blog lama lagi pernah jenguk2. :)


    Nama pena : Nadhie
    Nama panggilan : Nadhie
    Umur : 20+
    Status : Adik
    Blogger dari Sepang
    Blog url :https://nadhiewueen.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Nadhie 💐

      Yup dear, akak masih ingat Nadhie.. maafkan akak sbb jarang ke blog Nadhie. In shaa Allah lepas masuk directory akak nnti akan kerap singgah utk lebih kenal Nadhie 💕
      Thanks 😍

      Delete
  14. Nama pena : Ana Fatihah
    Nama panggilan : Fatihah
    Umur : 20+
    Status : Adik comel haha
    Blogger dari Kelantan
    Blog url : http://solehahgirlz.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal dengan lebih mesra lagi adik comel 💐

      Terima kasih sudi singgah & selalu support blog akak 😍

      Delete
  15. Salam LZ, bagusnyer entri ni..

    Nama pena : Fuzy
    Nama panggilan : Fuzy
    Umur : (optional) 48
    Status : Kakak / Ummi
    Blogger dari (nyatakan daerah & negeri) : Kuala Lumpur
    Blog url :sweetsourleyra.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Kak Fuzy, saya suka berkenalan dengan rakan bloggers dengan lebih dekat, ini salah satu cara memperkenalkan diri 😄

      Terima kasih Kak Fuzy, sudi singgah sini 😍

      Delete
  16. Nama pena : cikcappuccinolatte
    Nama panggilan : ccl / cikyana
    Umur : 24tahun
    Status : Adik
    Blogger dari kangar perlis indera kayangan
    Blog url : http://cikcappuccinolatte.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik CL sudi support blog akak 💐

      Delete
  17. Nama pena ... Fae
    Nama panggilan ... Fae jugak hahaha
    Umur ... 25
    Status ... Adik
    Asal ... Brunei
    Blog url ... nurfaezahabdullah1712.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertuah akak dapat kenal Fae, satu2nya blogger dari Brunei setakat ini.. Terima kasih Fae atas ukhuwah yg dibina sesama rakan blogger 💐😍

      Delete
  18. Nama pena : Seorang Syed
    Nama panggilan : Syed / Charyed Puth / William Syedspeare (hahaha okay)
    Umur : 23 Tahun
    Status : Adik
    Blogger dari (nyatakan daerah & negeri): Temerloh, Pahang
    Blog url : http://anothersyed.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak. saya pernah address beberapa blogger sebagai "kak" padahal umur sebaya ja haha rasa bersalah pulak.

      Delete
    2. Thanks William (mcm best pulak panggil William, hihihi) for supporting my blog 💐..

      Tu lah Cikgu, bila jelas pangkat dan status lebih mesra, bila komen dalam blog pun senang, in shaa Allah tak silap panggil lagi lepas ni.. 😊

      Delete
  19. Assalamualaikum sis LZ 💕

    Nama pena : irazulkeffele
    Nama panggilan : ira
    Umur : 22 tahun
    Status : Adik
    Blogger dari Kuala Terengganu, Terengganu.
    Blog url : http://irazulkeffele.blogspot.my/

    Salam perkenalanan 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Ira, Salam perkenalan dihulurkan 💐

      Terima kasih sudi singgah sini 😍

      Delete
  20. hye LZ. salam perkenalan dari saya....ini details saya :

    Nama pena : Dorsett Pink
    Nama panggilan : DP
    Umur : 32 tahun baru nak masuk 33 tahun.hehe
    Status : Adik / Kakak / Abang / etc..etc..
    Blogger dari (nyatakan daerah & negeri) : KL
    Blog url : www.dorsettpink.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi DP 💐..
      Glad knowing you 😍

      Delete
  21. LZ, for your info, saya pun suka PLanner tau. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy kita gang planner addict DP, give me five! 🙋

      Delete
  22. Salam cikKak Leez tuuu., ;p

    Nama pena : 3lalat
    Nama panggilan : Wak
    Umur : (optional)
    Status : Wak Lu
    Blogger dari Masai
    Blog url : http://tigalalat.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe Wak tuuuu Salam perkenalan..

      Terima kasih sudi singgah dan kenalkan diri Wak 😁

      Delete
  23. Nak juga isi :D

    Nama pena : NourAdieb
    Nama panggilan : Dieb
    Umur : ikut tahun 25, ikut bulan 24, tapi sy agak umur sy baru 15 XD
    Status : Adik
    Blogger dari : Kuala Penyu, Sabah
    Blog url : https://nourayuadieb.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh muda belia Dieb rupanya ;-)
      Thanks, Dieb rajin komen dan support blog akak..

      Delete
  24. LZ,

    Nama pena : Mek
    Nama panggilan : Mek
    Umur : 25 (2017)
    Status : Adik :) Tapi lebih suka pnggl mek je
    Blogger dari Pasir Mas, Kelantan
    Blog url : ajussix.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mek,

      Oooh Mek pun muda belia jugak..
      Semoga ukhwah kita berkekalan Mek, amin.. ;-)

      Delete
  25. Nak join salam kenal jugak.😊

    Nama pena : Cik Renex
    Nama panggilan : Cik Renex/ Reen
    Umur : 28 😀
    Status : Adik
    Blogger dari Bera Pahang
    Blog url : renex89.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah join Cik Renex, sangat dialu-alukan ;-)
      Oh Cik Renex blogger dari Pahang..
      Salam perkenalan..

      Delete
  26. Salam kak LZ :) Sukalah entri ni. Berkenalan cara baik dan lebih mengenali rakan blogger yang lain. Siqah nak join jugak 😊

    Nama pena : SiqahIqa
    Nama panggilan : Siqah / Iqa
    Umur : 31 tahun
    Status : Adik
    Blogger dari Shah Alam, Selangor
    Blog url : http://www.siqahiqa.com

    Salam perkenalan kak LZ dan semua blogger yang lain 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Siqah..
      Terima kasih sudi join dan berkenal-kenalan..
      Semoga persahabatan yang dibina berkekalan, amin.. ;-)

      Delete
  27. kebetulan 1st time aida singgah sini.

    Nama pena : adianiez AIDA
    Nama panggilan : aida
    Umur : kita sebaya :)
    Blogger dari : Melaka
    Blog url : www.adianiez.com

    moga hubungan di alam maya berkekalan hingga ke syurga.
    beri manfaat sesama kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aida sudi turut serta..
      Salam perkenalan dihulurkan..

      Delete
  28. Nama pena : Hernee Nazir
    Nama panggilan : Hernee
    Umur : 36
    Status : Adik
    Blogger dari (nyatakan daerah & negeri) Johor Bahru, Johor
    Blog url : http://herneenazir.com

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

SPONSOR

Fashion

Beauty

Lifestyle

Information

Recipes

Review

Instagram @ladyinredplanner

Designed for Lady In Red Planner | Distributed By Blogger Templates