image1 image2 image3

HELLO I'M LZ|WELCOME TO MY BLOG|LADY IN RED PLANNER|THIS IS LIFESTYLE BLOG | HOPE YOU ENJOY READING | THANK YOU, HAVE A GREAT DAY!

ELIANTO MAKEUP HAUL

ELIANTO MAKEUP HAUL | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Yeayyy its makeup haul! Dah lama tak buat haul sebab lama jugak tak membeli-belah barang-barang make up.. 

Al-kisah hari Khamis minggu lepas, intern student di bawah seliaan saya iaitu Mia telah menamatkan tempoh practical beliau yang telah berlalu selama 6 bulan.. Sebenarnya saya telah tersilap tarikh, saya beranggapan bahawa last day internship beliau pada hari Jumaat.. Jadi tanpa membuat persediaan rapi, saya cari hadiah dalam keadaan tergesa-gesa.. Maka, elianto makeup adalah hadiah kenangan kepada beliau tambahan pula beliau akan memulakan alam pekerjaan tidak lama lagi..



JENAMA ELIANTO 

elianto – derived from the word “sunflower” in Italian, inspired by the unique combination of striking beauty and utility symbolised by the flower. 

elianto is a brand synonymous with gentle skincare products, enriched with nourishing and soothing botanical extracts, complemented with a vibrant range of colour cosmetics which brings out the best of sparkling eyes, rosy cheeks and adorable lips. Our aim is to deliver the best of nature in cosmetics with the finest quality natural ingredients at an affordable price.

Itulah serba sedikit mengenai jenama elianto...

Okay, saya kongsikan kepada pembaca makeup haul saya hadiahkan kepada intern student saya..

 

1. Fragrances : 2 eau de parfum

 
 
2 wangian best iaitu:

(a) elianto Moringa Eau De Parfum is a soft, romantic fragrance. Let its feminine, musky scent envelop your senses with warm woody base notes. 

(b) elianto Passionate Rose EDP is a fruity juicy with melon, tangerine violet and rose. It ends softly with applewood and raspberry notes leaving you feeling soft and feminine.


2. elianto GREAT DEFINE MASCARA - LENGTHENING

Elianto Great Define Mascara - Lengthening
elianto Great Define Mascara gives you fully amplified, luscious lashes to envy. Its special formulation stays lightweight and feathery on your lashes, and won't dry up or flake off, thanks to its combination of two films with cellulose microbeads for thickening, plus synthetic and natural waxes for a smooth, clump free-finish.

Keistimewaan mascara ini menjadikan bulu mata kelihatan lebih panjang.. wink..wink..wink

3. LIPSTICKS - formulated in Italy
Elianto Nutri Rouge No. 2 & No. 4
 
4.  elianto LUMINOUS 3D CUSHION  02 NATURAL BEIGE
Elianto Luminous 3D Cushion SPF 50 & refill
This sheer, lightweight foundation is the one swipe action and protection for your skin giving you more flexibility and time towards perfecting your look of the day. Obtain seamless coverage and endows your skin with a natural luminosity while taking care of your skin inside and out.  

Cantik sangat kandungan elianto Luminous 3D Cushion ni.. Berpusar dengan warna yang menarik.. Elianto Luminous 3D Cushion merupakan the next generation 3 dalam 1 Super Essence Foundation. 

Keistimewaan cushion ini akan memberikan kesan kecerahan pada kulit dan menutupi garis-garis halus pada muka, long-lasting semi-matte coverage serta menjadikan warna kulit kelihatan semulajadi. Selain itu kandungan teknologi cecair-serbuk mengandungi collagen yang membantu memperbaiki kedutan dan memelihara kelembapan kulit serta melindungi kulit daripada kesan pencemaran alam. Ianya juga menjadikan anda kelihatan muda, hehehe

Itu sahaja makeup haul yang ingin dikongsi bersama.. Hasil feedback Mia, beliau sangat gembira dengan hadiah ini, alhamdulillah.. All the best to you Mia..


Okay, siapa antara pembaca penggemar jenama elianto? Jom kongsi pengalaman atau mungkin koleksi barang makeup anda.. Tak sabar saya nak tahu.. Harga elianto juga affordable dan paling penting kandungan makeup jenama elianto ini dari bahan semulajadi, tak perlu risau in shaa Allah tiada kesan sampingan..

Maka berakhirlah cerita tentang elianto makeup haul ..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,

Share this:

CONVERSATION

20 comments:

  1. me! elianto best dan memang harga berpatutan, tak mahal sangat. untung Mia tu dapat hadiah elianto. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh Zuhaira tentu pengguna tegar makeup elianto.. 😊

      Alhamdulillah rezeki Mia..

      Delete
  2. Siqah berkenan dengan Lightweight Foundation tu. macam menarik sebab cantik. Hehe. Bolehlah beli lepas ni sebab foundation sekarang pun dah nak habis 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbaloi-baloi jugak sis tgk cushion foundation elianto ni Siqah. Cantik dan menarik. Dari segi kandungan pula pd pendapat sis tak banyak cushion foundation ada collagen..

      Siqah cuba then buat review tau.. 😉

      Delete
  3. oh elianto pn ada perfume..ingtkn makeup je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada perfume juga mama tisya.. Sis dah cuba bau pun best. Lagi pun EDP dan harga pun berbaloi-baloi..

      Delete
  4. Best juga make up elianto ni. Ada banyak pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah banyak pilihan Fidah compare masa mula2 diperkenalkan dulu. The best part natural ingredients.. 😉

      Delete
  5. untungnya intern LZ !

    ni yg mek pulak :

    bb cushion : laneige
    conceler : maybelline
    cc cream : clinique
    compact pow : maybelline
    eyebrow : maybelline
    eyeliner : avon
    mascara : maybelline
    lips : maybelline

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe alhamdulillah Mek rezeki Mia 😊

      Teruja tengok makeup Mek. Menarik! Sis tak guna maskara, concealer & cc cream.. Selain itu sis guna cuma brand berbeza 😉

      Delete
  6. elianto memang best, sy pun guna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selain guna Use Line A pun jadi member elianto right.. hehehe 😁

      Delete
  7. pernah mekap dekat booth elianto untuk dinner.suka giler eyeshadow n perfume diorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow mesti bertambah cantik bila Sal bermakeup.. LZ tak reti guna eyeshadow sebab susah melekat.. huhuhu fail!

      Kalau perfume LZ suka.. 😉

      Delete
  8. Pernah beli jugak jenama elianto ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berbaloi dengan harga Rabia..
      The best part sis suka sebab natural ingredients..

      Delete
  9. Saya pakai brand biasa biasa je LZ. Dah katanya tak kerjakan hihi...Tp alhamdulillah, nasiblah kulit jenis tahan lasak hihi
    Yg penting serasi dan berkemampuan...belilah brand yg kita suka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung Mak Nom diberi kelebihan kulit muka tak banyak masalah.. jadi senang jaga so tak perlu guna skincare products lain.. alhamdulillah..💕

      Delete
  10. Nampak eksklusif produk ni... packaging cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju nampak ekslusif dgn harga yg berbaloi..

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!