IT IS REALLY CONFUSING!!!

By I am LZ - Friday, January 12, 2018

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. It is really confusing. Baca tajuk macam serius. Apa yang mengelirukan sangat? Okay, cuba perhatikan gambar di bawah. Apa yang anda nampak?




Sekadar gambar yang mengelirukan atau ada maksud di sebalik gambar di atas? Mungkin ada pembaca nampak kayu ada 3 batang, ada pembaca kata 4 batang.. Let me tell you.. 

Kayu dalam gambar ada 3 atau 4 batang semua bergantung kepada pendapat atau pandangan masing-masing, mungkin juga saya boleh kata takde 3 atau takde 4 batang kayu but drawing is wrong.. 

Apa yang dapat saya kongsi di sini, it just tells us one thing that is people have different perspectives, different opinions and point of views. We shouldn't argue over. We just need to respect each other. 

Penting ada sikap hormat antara satu dengan lain.. Jangan berbalah sekadar berlainan pandangan seperti apa yang berlaku sejak kebelakangan ini sehingga melupakan bahawa kita satu rumpun, satu bangsa dan satu agama.. Really sad :'(


So apa pendapat pembaca pula? Jangan lupa tinggalkan pendapat anda di ruangan komen.. I love to read it and thank you in advance.

Begitulah perkongsian saya kali ini.. 
Sehingga kita berjumpa lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeeee...

Regards,
I am LZ


  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. Salam Jumaat Kak LZ.
    Semua orang ada hak bersuara.Ada hak untuk memberi pandangan.Mengikut apa yang dirasa,didengar dan dipandang.Bila semua orang ada hak,,maka setiap orang juga perlu semai rasa hormat dan menghargai pendapat orang lain..perbalahan..akan timbul bila semua mempertahankan kebenaran yang diperkatakan..sikap "aku sentiasa betul" .. "dengar cakap aku" .. itu yang timbulkan banyak masalah.Kuncinya satu..rendahkan hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam PC 💕
      Exactly dear, respect each other itu paling penting kann..

      Delete
  2. setiap org pndangannya berbeza. hormati pandangan mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly.. LZ setuju dengan Cikyan 💕..

      Delete
  3. Setujuu sangat. Memang setiap orang akan ada pendapat yang berbeza. Tak perlu pun nak berbalah apa semua, just hormat aje lah kan each other.

    ReplyDelete
  4. Setiap orang ada pandangan masing-masing tak semestinya pandangan kita betul,hormat pandangan mereka biarpun kadang2 kita tak setuju dengan pandangan mereka

    ReplyDelete
  5. Assalam kak..! Have a good fri-Yeay. Hehehe.. setuju sangat, masing masing ada pandangan n pendapat yang berbeza. Apa pun hormat antara satu sama lain.. benda boleh bincang blh settle gituu hehe =)

    ReplyDelete
  6. dlm dunia tanpa sempadan, ledakan media sosial, manusia begitu senang memberi hujah, pendapat, yg kadang2 mencetuskan kegelisahan, keresahan, terutama melibatkan hal2 agama,sedangkan ilmu sedikit...benda2 mcm ni, mmg kita kena berbalah, berbeza pendapat, demi kemaslahatan ummah..tapi dlm kerangka ilmiah, diplomasi...mendidik bukan mengherdik..

    ReplyDelete
  7. Pendapat manusia takkan pernah sama sebab semuanya dari persepsi dan persekitaran sendiri. Yang penting saling menghormati...

    ReplyDelete
  8. stress pulak tengok gambar tu hahaha ^^ btw betul tu,setiap orang ada pandangan tersendiri.Tak bolehlah asyik nak ikut rentak kita je kan? Salam Jumaat kak :)

    ReplyDelete
  9. Ada 3 mancis kak LZ. Ilusi optik giteww. huhu. GV setuju setiap orang ada pandangan masing2x dan kita mestilah menghormati pendapat masing2x dan berbincang dalam keadaan baik dan aman. Orang kata tolak ansur, bertoleransi dan cuba memahami antara satu sama lain. Nasihat yang sangat bagus kak LZ. :D

    ReplyDelete
  10. Hahaha naik juling mata nak kiraa. Lahaii. Betul setiap pada kita mesti nampak lain lain, sebab pandangan kita pon lain lain.

    ReplyDelete
  11. Tak apa pandangan berlainan yg wanting respek each other

    ReplyDelete
  12. setiap manusia diberi akal berbeza. pasti lah kita akan berbeza pendapat atas satu2 hal.. have to respect it.

    ReplyDelete
  13. Yes, I agree.
    Tak perlu nak berbalah pendapat kalau ada berlainan pendapat. Just respect each other punya opinion and kalau dah tak suka sangat, diam je lah.

    Better.

    take care.

    ReplyDelete
  14. Setuju la lady.. Setiap.pandangan berbeza cuma kita perlu.kena hormat antara satu sama laim

    ReplyDelete
  15. tgk gmbar ni lma2 jd pening.. hahahhaa

    ReplyDelete
  16. setuju...done follow sini juga :)

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!