IT IS REALLY CONFUSING!!!

By I am LZ - Friday, January 12, 2018

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. It is really confusing. Baca tajuk macam serius. Apa yang mengelirukan sangat? Okay, cuba perhatikan gambar di bawah. Apa yang anda nampak?




Sekadar gambar yang mengelirukan atau ada maksud di sebalik gambar di atas? Mungkin ada pembaca nampak kayu ada 3 batang, ada pembaca kata 4 batang.. Let me tell you.. 

Kayu dalam gambar ada 3 atau 4 batang semua bergantung kepada pendapat atau pandangan masing-masing, mungkin juga saya boleh kata takde 3 atau takde 4 batang kayu but drawing is wrong.. 

Apa yang dapat saya kongsi di sini, it just tells us one thing that is people have different perspectives, different opinions and point of views. We shouldn't argue over. We just need to respect each other. 

Penting ada sikap hormat antara satu dengan lain.. Jangan berbalah sekadar berlainan pandangan seperti apa yang berlaku sejak kebelakangan ini sehingga melupakan bahawa kita satu rumpun, satu bangsa dan satu agama.. Really sad :'(


So apa pendapat pembaca pula? Jangan lupa tinggalkan pendapat anda di ruangan komen.. I love to read it and thank you in advance.

Begitulah perkongsian saya kali ini.. 
Sehingga kita berjumpa lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeeee...

Regards,
I am LZ


  • Share:

You Might Also Like

34 comments

  1. Salam Jumaat Kak LZ.
    Semua orang ada hak bersuara.Ada hak untuk memberi pandangan.Mengikut apa yang dirasa,didengar dan dipandang.Bila semua orang ada hak,,maka setiap orang juga perlu semai rasa hormat dan menghargai pendapat orang lain..perbalahan..akan timbul bila semua mempertahankan kebenaran yang diperkatakan..sikap "aku sentiasa betul" .. "dengar cakap aku" .. itu yang timbulkan banyak masalah.Kuncinya satu..rendahkan hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam PC 💕
      Exactly dear, respect each other itu paling penting kann..

      Delete
  2. setiap org pndangannya berbeza. hormati pandangan mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly.. LZ setuju dengan Cikyan 💕..

      Delete
  3. Setujuu sangat. Memang setiap orang akan ada pendapat yang berbeza. Tak perlu pun nak berbalah apa semua, just hormat aje lah kan each other.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Inani, respect others itu kunci utama 💕..

      Delete
  4. Setiap orang ada pandangan masing-masing tak semestinya pandangan kita betul,hormat pandangan mereka biarpun kadang2 kita tak setuju dengan pandangan mereka

    ReplyDelete
  5. Assalam kak..! Have a good fri-Yeay. Hehehe.. setuju sangat, masing masing ada pandangan n pendapat yang berbeza. Apa pun hormat antara satu sama lain.. benda boleh bincang blh settle gituu hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam aiNa, sis setuju dengan pendapat aiNa 💕..

      Delete
  6. dlm dunia tanpa sempadan, ledakan media sosial, manusia begitu senang memberi hujah, pendapat, yg kadang2 mencetuskan kegelisahan, keresahan, terutama melibatkan hal2 agama,sedangkan ilmu sedikit...benda2 mcm ni, mmg kita kena berbalah, berbeza pendapat, demi kemaslahatan ummah..tapi dlm kerangka ilmiah, diplomasi...mendidik bukan mengherdik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well said nohas, bila dunia tanpa sempadan lain pula masalah yg berlaku.. Kita perlu sentiasa berwaspada.. Thanks for sharing your thoughts 💕..

      Delete
  7. Pendapat manusia takkan pernah sama sebab semuanya dari persepsi dan persekitaran sendiri. Yang penting saling menghormati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Mayy, sis setuju apa yg Mayy nyatakan 💕..

      Delete
  8. stress pulak tengok gambar tu hahaha ^^ btw betul tu,setiap orang ada pandangan tersendiri.Tak bolehlah asyik nak ikut rentak kita je kan? Salam Jumaat kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan tenung lama-lama Hana, pening dibuatnya, hehehe
      Konsep dia mudah just respect others views 💕..

      Delete
  9. Ada 3 mancis kak LZ. Ilusi optik giteww. huhu. GV setuju setiap orang ada pandangan masing2x dan kita mestilah menghormati pendapat masing2x dan berbincang dalam keadaan baik dan aman. Orang kata tolak ansur, bertoleransi dan cuba memahami antara satu sama lain. Nasihat yang sangat bagus kak LZ. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul GV, ilusi optic. Setuju sangat dengan pendapat GV 💕..

      Delete
  10. Hahaha naik juling mata nak kiraa. Lahaii. Betul setiap pada kita mesti nampak lain lain, sebab pandangan kita pon lain lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Fatin, mesej itu yang cuba disampaikan di sebalik gambar yang memeningkan, hehehe 💕

      Delete
  11. Tak apa pandangan berlainan yg wanting respek each other

    ReplyDelete
  12. setiap manusia diberi akal berbeza. pasti lah kita akan berbeza pendapat atas satu2 hal.. have to respect it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Azian, dari akal fikiran timbul pendapat berbeza.. Thanks for sharing your thoughts 💕..

      Delete
  13. Yes, I agree.
    Tak perlu nak berbalah pendapat kalau ada berlainan pendapat. Just respect each other punya opinion and kalau dah tak suka sangat, diam je lah.

    Better.

    take care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yang kita harapkan Zhi, berbeza pendapat tak perlu berbalah, diam lebih baik dari timbulkan masalah, peace.

      Same goes to you Zhi, take care💕

      Delete
  14. Setuju la lady.. Setiap.pandangan berbeza cuma kita perlu.kena hormat antara satu sama laim

    ReplyDelete
  15. tgk gmbar ni lma2 jd pening.. hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usah ditenung gambar itu Cikyan, hehehe 😁

      Delete
  16. setuju...done follow sini juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Miss Mulan, really appreciate it 💕..

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!